Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą - składniki:
Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą - sposób przygotowania: Antrykot doprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy, schładzamy. Zamykamy próżniowo w woreczku do sous vide, gotujemy w kąpieli wodnej o temperaturze 56°C przez 18 godzin. Zapakowane mięso wyjmujemy z kąpieli, pozostawiamy w worku, aby odpoczęło. Zagotowujemy bulion z sokiem z cytryny, dodajemy cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Odparowujemy 2/3 płynu, cedzimy. Zredukowanym bulionem rozprowadzamy żółtka i ubijamy je na parze, aż uzyskamy sztywne zabaione. Potem wkręcamy cienkim strumieniem masło, doprawiamy, dodajemy porwaną trybulę. Mięso rozpakowujemy, kroimy w plastry i podajemy z sosem.