Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Konfitura z jeżyn i gruszek
Konfitura z jeżyn i gruszek - składniki:
Konfitura z jeżyn i gruszek - sposób przygotowania:
Do garnka wrzucamy umyte jeżyny, gruszki pokrojone w kostkę, imbir, skórkę i sok z cytryny. Wsypujemy 800 g cukru i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy 20 minut i odlewamy 300 ml soku (można go wykorzystać do przygotowania napoju). Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy. Dosypujemy 200 g cukru. Kolejnego dnia gotujemy 20 minut, wyłączmy ogień i studzimy. Tego samego dnia ponownie gotujemy 30 minut. Gorące konfitury nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odstawiamy do ostygnięcia.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki