Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bób z ziołami i białą kiełbasą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bób z ziołami i białą kiełbasą - składniki:
Bób z ziołami i białą kiełbasą - sposób przygotowania: Bób gotujemy i wyłuskujemy. Kiełbasę wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut, odcedzamy i kroimy w grube plastry. Pocięty drobno boczek podsmażamy w oliwie, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy kilka minut, wlewamy wino i wodę. Kiedy płyn wyparuje, dodajemy kiełbasę i liść laurowy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Dodajemy bób i zioła, oraz sól i pieprz, i gotujemy jeszcze 10 minut bez pokrywki. Podajemy z chrupiącą bagietką lub wiejskim chlebem.