Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marcepan wegański
Marcepan wegański - składniki:
Marcepan wegański - sposób przygotowania:
Mieszamy migdały z cukrem pudrem i solą. Ubijamy lub miksujemy, cienką strużką wlewając sztuczny miód. Gdy masa zacznie gęstnieć, wyjmujemy ją i zagniatamy ręcznie. Zawijamy w przezroczystą folię, trzymamy w lodówce. Uwagi: * Marcepan wegański jest bez jajek, dlatego też wytrzyma w lodówce dłużej. Zapakowany w folię i w pudełko (aby nie obsychał), może leżeć nawet miesiąc. * Ponieważ nie ma w nim jajek, które scalają wszystkie składniki, wegański marcepan może być mniej elastyczny. Bardziej się kruszy, więc trudniej używać go np. jako lukru do pokrywania ciastek. Świetnie nadaje się za to do nadziewania albo do wypieków.
- 250 g mielonych migdałów
- 130 g cukru pudru
- szczypta soli
- 80 ml sztucznego miodu
Informacje o Marcepan wegański
-
Wielkanoc bez jajek, sera, mięsa, glutenu - to da się zrobić!
po prostu uformować go w kształt kulek lub jajek (np. z migdałem w środku) i obtoczyć w kakao. W ten sposób uzyskacie pyszne trufle. Przepis: wegański, bez laktozy, bez glutenu Marcepan wegański 250 g mielonych migdałów 130 g cukru pudru szczypta soli 80 ml sztucznego miodu Mieszamy migdały z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki