Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard) - składniki:
Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard) - sposób przygotowania: Pierś kaczki kroimy w jak najcieńsze plasterki. Układamy je obok siebie w płaskim naczyniu, tak aby nie zachodziły jeden na drugi. Polewamy sokiem z 1 limonki oraz 2 łyżkami oleju, wstawiamy na 20 minut do lodówki - w tym czasie mięso się zamarynuje. Drobno szatkujemy kapustę, siekamy miąższ ananasa. Mieszamy z resztą soku z limonki oraz oleju, solimy i pieprzymy. Porcje sałatki układamy pośrodku talerzyków, obkładamy plasterkami zamarynowanej kaczki.