Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard)
Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard) - składniki:
Carpaccio z kaczki (Carpaccio de magret de canard) - sposób przygotowania:
Pierś kaczki kroimy w jak najcieńsze plasterki. Układamy je obok siebie w płaskim naczyniu, tak aby nie zachodziły jeden na drugi. Polewamy sokiem z 1 limonki oraz 2 łyżkami oleju, wstawiamy na 20 minut do lodówki - w tym czasie mięso się zamarynuje. Drobno szatkujemy kapustę, siekamy miąższ ananasa. Mieszamy z resztą soku z limonki oraz oleju, solimy i pieprzymy. Porcje sałatki układamy pośrodku talerzyków, obkładamy plasterkami zamarynowanej kaczki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki