Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sok z czerwonych porzeczek
Sok z czerwonych porzeczek - składniki:
Sok z czerwonych porzeczek - sposób przygotowania:
Porzeczki myjemy, obieramy, wkładamy do rondla, przesypując je cukrem. Potrząsamy rondlem tak, by każdy owoc był otoczony w cukrze. Odstawiamy na kilka godzin, by porzeczki puściły sok. Gotujemy na małym ogniu około pół godziny. Przelewamy przez sitko wyłożone gazą. Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików. Mocno zakręcamy, odstawiamy do ostygnięcia. Sok można też zrobić w sokowirówce. Po wyciśnięciu dosładzamy go, przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i pasteryzujemy 20 minut w 90 st. C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki