Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z owoców morza i kopru włoskiego
Sałatka z owoców morza i kopru włoskiego - składniki:
Sałatka z owoców morza i kopru włoskiego - sposób przygotowania:
Krewetki i kalmara sparz we wrzącej wodzie z octem winnym, odstaw na 10 minut. Wymieszaj z selerem, koprem, natką, oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą i peperoncino. Podawaj od razu po przygotowaniu.
- 10 ugotowanych krewetek (rozmiar 16/20) z ogonkami
- 1 kalmar pokrojony w cienkie krążki
- 1 pęczek natki
- 1 bulwa kopru włoskiego (pokrojona w cienkie plastry)
- 2 łodygi (razem z listkami) selera naciowego (pokrojone w cienkie plasterki)
- papryczka peperoncino
- sól morska do smaku
- 1 cytryna
- 100 ml oliwy
- 100 ml białego octu winnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki