Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z czerwonej papryki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem z czerwonej papryki - składniki:
Krem z czerwonej papryki - sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Papryki przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i gąbczaste błony. Układamy papryki skórką do dołu na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy przez 30-40 minut - do czasu, aż brzegi papryk zaczną się zwęglać. Zdejmujemy z blachy, wkładamy do plastikowego pojemnika, szczelnie zamykamy i odstawiamy na 15 minut. Pojedynczo wyjmujemy papryki z pudełka i obieramy (skórki odkładamy na bok - zrobimy z nich puder - wyrzucamy tylko te zwęglone). Wkładamy je do małego garnka, dodajemy bulion, masło orzechowe, imbir i chilli. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem i limonką. Krem podajemy gorący, z pudrem ze skórek papryki i liśćmi kolendry.

Informacje o Krem z czerwonej papryki

  • Menu dnia z zapiekanką ziemniaczano-rybną

    Menu dnia z zapiekanką ziemniaczano-rybną

    Dzięki dodatkowi masła orzechowego, imbiru, chili i kolendry, rozgrzewająca zupa z pieczonej papryki nabierze wspaniałego, orientalnego aromatu. Jeśli masz ochotę, możesz podawać ją z chrupiącymi grzankami, świeżą bułeczką lub też - w egzotycznym wydaniu - z chlebkami naan . Krem z czerwonej

  • Kremowe zupy z charakterem

    Kremowe zupy z charakterem

    zupy upieczesz lub zgrillujesz, a następnie obierzesz ze skórki. Zamiast śmietany możesz także wykorzystać kremowy serek, na przykład z dodatkiem czosnku. Zupa krem z czerwonej papryki i łososia 200 g filetu łososia 40 g wędzonego łososia 500 ml śmietany 18-proc. 4 czerwone papryki obrane ze

  • Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupa krem z papryki pysznie smakuje w pikantnym wydaniu, z dodatkiem chili i soku z limonki. Jeśli jednak wolicie łagodniejsze smaki, po prostu pomińcie dodatek ostrej papryki. Krem z czerwonej papryki 6 czerwonych papryk 350-500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła orzechowego kawałek (3 cm

  • Czas na paprykę - 6 przepisów!

    Czas na paprykę - 6 przepisów!

    200 ml wywaru warzywnego 1 łyżeczka soku z limonki 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Zupa krem z czerwonej papryki i łososia - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 15 min Marchew, selera i papryki umyj, obierz, pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na oliwie z oliwek. Do

  • Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    również inne nasze przepisy na zupy kremy z warzyw . Krem z czerwonej papryki Fot. Marta Dymek 6 czerwonych papryk 350-500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła orzechowego kawałek (3 cm) imbiru 1 papryczka chilli (mniej więcej 2 cm) sól i czarny pieprz 1-2 łyżeczki soku z limonki puder ze