Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wieprzowina tonkatsu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wieprzowina tonkatsu - składniki:
Wieprzowina tonkatsu - sposób przygotowania: Schab pokrój na cienkie plastry, ponacinaj górną warstwę z tłuszczykiem. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Bułkę zmiel w malakserze, przesyp na talerz. Na drugi talerz wbij jajka. Plasterki mięsa panieruj w jajkach i tartej bułce jak nasze kotlety schabowe. Usmaż na tłuszczu na złoty kolor, potem pokrój w paseczki o szerokości 1,5 cm. Przygotuj sos tonkatsu, mieszając wszystkie składniki. Podawaj do mięsa.

Informacje o Wieprzowina tonkatsu

  • Wieprzowina w kilku odsłonach

    Wieprzowina w kilku odsłonach

    podawaj. Wieprzowina tonkatsu - składniki : * 30 dag schabu środkowego * 2 jajka * 5 dag czerstwej bułki pszennej (bez skórki) * sól * pieprz * tłuszcz do smażenia sos tonkatsu: 100 ml ciemnego sosu sojowego * 50 ml ketchupu * 1 łyżka cukru Wieprzowina tonkatsu - sposób przygotowania : Schab