Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasztet Hubertus

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasztet Hubertus - składniki:
Pasztet Hubertus - sposób przygotowania: Pokrojone mięso, surowy boczek i słoninę podsmaż na smalcu. Dodaj plastry cebuli, smaż jeszcze chwilę. Posól, dodaj kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy i łyżkę majeranku. Duś do miękkości. Bułkę namocz, odciśnij, przepuść dwa razy przez maszynkę razem z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Foremki wyłóż plastrami wędzonego boczku, napełnij masą pasztetową, do środka wciśnij morele i śliwki. Piecz 80 minut w temp. 180 st. C. Zrób galaretkę: skarmelizuj cukier, rozpuść w litrze wrzącej wody, połącz z namoczoną żelatyną, porto i szczyptą soli. Gdy galaretka stężeje, pokrój ją w kostkę i udekoruj pasztet.