Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mazurek biały

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mazurek biały - składniki:
Mazurek biały - sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy z kakao. Na stolnicę przesiewamy mąkę, kakao, dodajemy masło, cukier, sól, siekamy szerokim nożem na piasek. Dodajemy żółtka, szybko zagniatamy ciasto, owijamy w folię do żywności i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Rozwałkowujemy, układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy 15 minut w 180 st. C. Czekoladę roztapiamy na małym ogniu, dodajemy śmietankę. Ostudzony kruchy spód smarujemy dżemem malinowym, wylewamy masę czekoladową i czubkiem noża robimy czerwone esy-floresy.