Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki w tempurze z dressingiem goma

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krewetki w tempurze z dressingiem goma - składniki:
Krewetki w tempurze z dressingiem goma - sposób przygotowania: Krewetki: Krewetki obieramy z pancerzyków, zostawiamy ogonki. Czyścimy z jelit. Zanurzamy w cieście (tempura) i smażymy na głębokim tłuszczu ok. 4 - 5minut. Podajemy z limonką, kolendrą i dresingiem Dressing goma: Sezam, cebulę, marchewkę, goździk, ocet ,sos sojowy mielimy razem do struktury musu, następnie dodajemy majonez, olej sezamowy oraz olej roślinny i kontynuujemy miksowanie na niskich obrotach.
Krewetki w kokosowej panierce