Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki w tempurze z dressingiem goma
Krewetki w tempurze z dressingiem goma - składniki:
Krewetki w tempurze z dressingiem goma - sposób przygotowania:
Krewetki: Krewetki obieramy z pancerzyków, zostawiamy ogonki. Czyścimy z jelit. Zanurzamy w cieście (tempura) i smażymy na głębokim tłuszczu ok. 4 - 5minut. Podajemy z limonką, kolendrą i dresingiem Dressing goma: Sezam, cebulę, marchewkę, goździk, ocet ,sos sojowy mielimy razem do struktury musu, następnie dodajemy majonez, olej sezamowy oraz olej roślinny i kontynuujemy miksowanie na niskich obrotach.
- Krewetki w rozmiarze 16/20
- Dressing goma:
- 50 g prażonego białego sezamu
- 1/2 cebuli posiekanej w kostkę
- 1/2 marchewki posiekanej w kostkę
- 1 goździk
- 150 ml oleju
- 50 ml octu ryżowego
- 60 ml sos sojowego
- 1 łyżka stołowa cukru
- 1 łyżka stołowa oleju sezamowego
- 50 g majonez
- Tempura:
- 100g maki ziemniaczanej
- 200g mąki pszennej
- 50 g ziaren kolendry
- posiekana w drobną kostkę skórka z 1 limonki
- 1 jajko
- 500 ml zimnej wody gazowanej
- sól
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki