Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z trzema serami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tagliatelle z trzema serami - składniki:
  • 2/3 szklanki śmietanki 30%
  • 60 g gorgonzoli lub innego sera z niebieską pleśnią
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 400 g zielonego tagliatelle
  • kilka listków szałwii
  • grubo mielony pieprz
  • sól
Tagliatelle z trzema serami - sposób przygotowania: Do dużego rondla wlewamy śmietankę, dodajemy drobno pokrojony ser pleśniowy, ricottę i parmezan. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą gładką masę. Ugotowany według przepisu na opakowaniu i odcedzony makaron wkładamy do garnka z sosem, wsypujemy posiekaną szałwię i pieprz. Chwilę podgrzewamy na małym ogniu, mieszając. Przekładamy na ogrzany półmisek i natychmiast podajemy.