Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno) - składniki:
Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno) - sposób przygotowania: Masło ubijamy z połow± cukru. Jedno po drugim dodajemy żółtka, ci±gle ubijaj±c, a następnie m±kę, cukier waniliowy, migdały i szczyptę soli. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodaj±c resztę cukru. Delikatnie mieszamy pianę z ciastem. Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy m±k±. Wlewamy ciasto i pieczemy w 180 st. C przez 45 minut. Wyjmujemy i studzimy. Tort kroimy w poprzek na 2 kr±żki i smarujemy konfitur±. Składamy i posypujemy cukrem pudrem.