Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno)
Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno) - składniki:
Tort z m±ki gryczanej (Torta di grano saraceno) - sposób przygotowania:
Masło ubijamy z połow± cukru. Jedno po drugim dodajemy żółtka, ci±gle ubijaj±c, a następnie m±kę, cukier waniliowy, migdały i szczyptę soli. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodaj±c resztę cukru. Delikatnie mieszamy pianę z ciastem. Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy m±k±. Wlewamy ciasto i pieczemy w 180 st. C przez 45 minut. Wyjmujemy i studzimy. Tort kroimy w poprzek na 2 kr±żki i smarujemy konfitur±. Składamy i posypujemy cukrem pudrem.
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki