Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pappardelle z gorgonzolą i gruszkami
Pappardelle z gorgonzolą i gruszkami - składniki:
Pappardelle z gorgonzolą i gruszkami - sposób przygotowania:
Obrane gruszki kroimy w niewielką kostkę, podduszamy w rondelku bez dodatku wody. Orzechy mielemy lub bardzo drobno siekamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na podgrzane talerze. Posypujemy pokruszonym serem, ciepłymi gruszkami i orzechami. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
- 3 dojrzałe; ale niezbyt miękkie gruszki
- 1 garść orzechów włoskich
- 400g makaronu pappardelle
- 200 g sera gorgonzola
- świeżo zmielony pieprz
- sól
Bez ściemy - ciasto z całymi gruszkami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki