Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką
Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką - składniki:
Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką - sposób przygotowania:
Skorzonery obieramy i kroimy w cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej oliwie do czasu, aż zaczną robić się lekko przezroczyste, czyli przez jakieś 10 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, mieszamy, dodajemy skórkę z cytryny razem z połową natki pietruszki i smażymy kolejne dwie minuty. Zdejmujemy z ognia. Ciabattę kroimy na kromki i opiekamy w piekarniku. Usmażone skorzonery razem z czosnkiem kładziemy na grzankach, solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy resztą natki.
- 200 g skorzonery
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- skórka otarta z ćwiartki cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ciabatta
- sól i czarny pieprz
- sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki