Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczki z dzika w sosie pieprzowym
Polędwiczki z dzika w sosie pieprzowym - składniki:
Polędwiczki z dzika w sosie pieprzowym - sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 210 st. C, ustaw ruszt na środkowej pozycji. Mięso umyj i osusz, natrzyj pieprzem i połową soli. W brytfannie na rozgrzanym oleju obsmaż mięso na rumiano. Włóż brytfannę z mięsem do piekarnika, piecz przez 4-5 minut. Wyjmij mięso z brytfanny, ułóż je na półmisku i przykryj folią aluminiową. Pozostaw na jakieś 5 minut. W tym czasie wsyp do brytfanny posiekane szalotki, smaż 2 minuty na małym ogniu, stale mieszając. Wlej maderę, gotuj minutę, mieszając, aby odkleić smak od dna i ścianek naczynia. Wlej maderę i sos pieczeniowy, gotuj minutę, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj zielony pieprz, masło i resztę soli, wlej wszystkie soki, które wypłynęły z leżącego na półmisku mięsa, wymieszaj, zdejmij z ognia. Mięso pokrój na plastry i polej sosem. Dobrym dodatkiem są krokiety ziemniaczane, marynowane gruszki lub śliwki, żurawiny, borówki. Przepis z restauracji Baszta w Warszawie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki