Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciastka z m±ki jęczmiennej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciastka z m±ki jęczmiennej - składniki:
  • (około 20 ciastek)
  • 500 g m±ki jęczmiennej
  • 750 g płatków jęczmiennych
  • 125 g masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soli
  • 1 l ma¶lanki
Ciastka z m±ki jęczmiennej - sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki, rozsmarowujemy masę na wy¶ciełanej pergaminem blasze. Zaznaczamy nożem kwadratowe porcje. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Kroimy i podajemy ciepłe - na słodko z dżemem lub na słono, posmarowane masłem i oprószone szczypt± soli ziołowej.