Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tabbuleh

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tabbuleh - składniki:
  • 2 pęczki natki
  • 20 dag kuskus
  • 2 pomidory
  • 1 mały ogórek wężowy
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól
Tabbuleh - sposób przygotowania: Kaszkę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu (zalej wrzącą wodą i odstaw na minutę do napęcznienia, a następnie rozkrusz widelcem). Dodaj niezbyt drobno posiekaną natkę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórek. Przypraw do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy (jeśli chcesz, możesz dodać więcej lub mniej oliwy, to zależy od uznania).

Informacje o Tabbuleh

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Tabbuleh z drobno pokrojonym ogórkiem i pomidorem przywoła na myśl wakacje w ciepłych krajach. Tak przyrządzony kuskus świetnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs lub jako lekkie danie do zabrania do pracy. Zobacz przepis na tabbuleh - kuskus z warzywami Pulpeciki w nieco innym wydaniu