Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przegrzebki w karmelu
Przegrzebki w karmelu - składniki:
Przegrzebki w karmelu - sposób przygotowania:
W rondelku rozpuszczamy 3 łyżki cukru i miód w 2 łyżkach wody, podgrzewając na małym ogniu. Gotujemy parę minut, aby karmelowy sos zgęstniał. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem. Pół szklanki cukru rozsypujemy na desce do krojenia. Przegrzebki solimy i pieprzymy, delikatnie obtaczamy w cukrze. Wkładamy na gorący tłuszcz i karmelizujemy krótko z obu stron, aby utworzyła się karmelowa skorupka. Podajemy na przystawkę, skropione gorącym sosem karmelowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki