Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Curry z rzodkiewkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Curry z rzodkiewkami - składniki:
Curry z rzodkiewkami - sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę, imbir, chilli i czosnek siekamy. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy imbir, czosnek i chilli oraz kumin i kolendrę. Mieszamy i smażymy na średnim ogniu przez 3-5 minut. Oczyszczone rzodkiewki kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię razem z listkami kafiru, groszkiem i orzechami nerkowca. Porządnie mieszamy, wlewamy mleko kokosowe i sos sojowy. Dusimy na średnim ogniu 10-12 minut, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy listkami kolendry, podajemy z ryżem lub pieczywem.