Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Curry z rzodkiewkami
Curry z rzodkiewkami - składniki:
Curry z rzodkiewkami - sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, imbir, chilli i czosnek siekamy. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy imbir, czosnek i chilli oraz kumin i kolendrę. Mieszamy i smażymy na średnim ogniu przez 3-5 minut. Oczyszczone rzodkiewki kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię razem z listkami kafiru, groszkiem i orzechami nerkowca. Porządnie mieszamy, wlewamy mleko kokosowe i sos sojowy. Dusimy na średnim ogniu 10-12 minut, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy listkami kolendry, podajemy z ryżem lub pieczywem.
- 1 cebula
- kawałek (3 cm) świeżego imbiru
- kawałek (2 cm) ostrej papryczki chilli oczyszczonej z pestek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 2 pęczki rzodkiewek
- 5 liści limonki kafir
- 1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól i czarny pieprz
- pęczek świeżej kolendry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki