Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słodkie kanapki z kremowym nadzieniem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słodkie kanapki z kremowym nadzieniem - składniki:
Słodkie kanapki z kremowym nadzieniem - sposób przygotowania: Robimy ciasto: ucieramy masło z cukrem do białości. Wbijamy jajko, miksujemy, dodajemy białko, miksujemy jeszcze chwilę, aż masa będzie gładka. Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę maślano-jajeczną łączymy z połową suchych składników oraz mieszanką wanilii i skórki cytrynowej. Wlewamy maślankę, miksujemy i stopniowo dodajemy resztę suchych skladników. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego z szeroką okrągłą końcówką. Wyciskamy ciastka o średnicy 4 cm na wyściełaną pergaminem blachę (lub blachy). Pieczemy 10-12 minut w 175°C, studzimy. Robimy nadzienie: ubijamy serek z masłem, wanilią, dżemem i cukrem. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na połowę wystudzonych ciastek. Przykrywamy pozostałymi ciastkami, sklejając "kanapki". Wstawiamy na godzinę do lodówki.