Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tort Pischinger

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tort Pischinger - składniki:
Tort Pischinger - sposób przygotowania: Utrzyj masło na puszystą masę, dodaj żółtka utarte z cukrem. Ucieraj razem, porcjami dodając stopioną i przestudzoną czekoladę. Dodaj posiekaną skórkę pomarańczową (tyle ile lubisz), wymieszaj. Masą posmaruj wafle, ułóż je jeden na drugim, przykryj ostatnim waflem bez masy. Przyciśnij deseczką i obciąż, a następnie pozostaw w chłodnym miejscu, aby masa stężała. Przygotuj pomadę: podgrzej czekoladę, ale nie rozpuszczaj jej do końca. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Posmaruj wierzch i boki pischingera i pozostaw do zastygnięcia. Możesz także najpierw posypać torcik grubo pokrojonymi, uprażonymi orzechami lub migdałami, a dopiero potem pokryć polewą.