Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jaglana z selerowym pesto i prażonymi nerkowcami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jaglana z selerowym pesto i prażonymi nerkowcami - składniki:
Jaglana z selerowym pesto i prażonymi nerkowcami - sposób przygotowania: Robię pesto: selera kroję na kawałki i gotuję na parze. Wkładam do wysokiego naczynia, dodaję kolejno pozostałe składniki, miksując blenderem. Kaszę jaglaną płuczę na gęstym sicie, przelewam dwa razy wrzątkiem. W garnku rozgrzewam połowę masła i podprażam kaszę. Dodaję imbir, zalewam dwiema filiżankami wody. Gotuję, aż kasza wchłonie prawie całą wodę, zdejmuję z ognia i odstawiam pod przykryciem. Na pozostałym maśle podprażam nerkowce. Do miski wkładam dwie solidne łyżki kaszy i porcję pesto. Posypuję orzechami i majerankiem.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty