Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto gryczane z orzechami i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto gryczane z orzechami i czekoladą - składniki:
Ciasto gryczane z orzechami i czekoladą - sposób przygotowania: Czekoladę siekamy i roztapiamy wraz z masłem w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia, studzimy. Ucieramy żółtka z połową cukru, jogurtem, ekstraktem waniliowym i solą. Mieszamy z czekoladą i masłem, dodajemy mąkę gryczaną i mielone orzechy. Ubijamy białka z resztą cukru na sztywną pianę i porcjami dodajemy do masy czekoladowej. Napełniamy ciastem natłuszczoną i wyściełaną pergaminem tortownicę, pieczemy 25-30 minut w 180 st. C. Studzimy 10 minut w formie, wyjmujemy, kroimy na porcje, gdy całkowicie ostygnie.

Informacje o Ciasto gryczane z orzechami i czekoladą