Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Królik z ziołami w piwie pszenicznym
Królik z ziołami w piwie pszenicznym - składniki:
Królik z ziołami w piwie pszenicznym - sposób przygotowania:
Obieramy i grubo kroimy cebule, szklimy w rondlu na maśle, zdejmujemy z patelni. Kawałki królika nacieramy solą i pieprzem, smażymy na rumiano z każdej strony na tym samym maśle, na którym szkliła się cebula - 5-6 minut na dużym ogniu. Z powrotem wkładamy do rondla cebulę, dodajemy igiełki rozmarynu i gałązki tymianku. Zalewamy piwem, solimy i pieprzymy do smaku. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień do minimum, częściowo przykrywamy i dusimy 3-4 godziny, aż mięso będzie absolutnie miękkie i łatwo będzie odchodziło do kości. Mięso wyjmujemy, a wytworzony sos redukujemy o połowę. Zagęszczamy śmietanką, dodajemy listki estragonu, gotujemy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu. Wkładamy do sosu mięso, podgrzewamy chwilę, podajemy. Królik w piwie dobrze smakuje z bagietką i zieloną sałatą. (wg Nigela Slatera)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki