Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Troć, burak, salsa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Troć, burak, salsa - składniki:
Troć, burak, salsa - sposób przygotowania: Drobno siekamy koper włoski, koperek i kolendrę, łączymy z sokiem i skórką z pomarańczy, solą, cukrem, nasionami kolendry, anyżem i koniakiem. Marynatą nacieramy rybę z obu stron, obkładamy ją plastrami ugotowanych buraków. Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin. Sprawdzamy, czy grubsza część filetów jest twarda - wtedy wiadomo, że marynata przeniknęła całe mięso. Siekamy bardzo drobno wszystkie składniki salsy, łączymy z odrobiną oliwy. Opłukane z marynaty filety kroimy na cieniutkie plastry, układamy na talerzach. W skrajnych rogach układamy buraczki, salsę i dymkę. Ozdabiamy śmietaną, plastrami rzodkiewki, ikrą i ziołami.