Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffiny owsiane
Muffiny owsiane - składniki:
Muffiny owsiane - sposób przygotowania:
W jednej misce mieszamy dokładnie suche składniki, w drugiej mokre. Łączymy je mieszając tak, by pozostały grudki. Ciastem napełniamy posmarowane masłem wgłębienia w formie do muffinek (do 3/4 wysokości). Wierzch posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy 25 minut w 180 st. C. Pozostawiamy na 5 minut w formie, wyjmujemy, studzimy.
- (na 12 sztuk)
- 1.5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki suszonych żurawin
- 1 jajko
- 120 g jogurtu
- 1/4 szklanki oleju
- masło do formy
- cukier trzcinowy do posypania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki