Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron penne z rukolą i oliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron penne z rukolą i oliwkami - składniki:
  • 400 g makaronu pióra Mamma Mia
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • 6 ząbków czosnku drobno posiekanych
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 10-15 czarnych oliwek bez pestek przekrojonych na połówki
  • około 250 g rukolii
  • sól i pieprz
  • połówka cytryny
Makaron penne z rukolą i oliwkami - sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę i czosnek. Jak się zeszklą dodać posiekaną gałązkę rozmarynu, oliwki i rukolę. Dodać makaron i przesmażyć całość około 3-4 minut. Doprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Przepis Mama Mia.