Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych
Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych - sk³adniki:
Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych - sposób przygotowania:
Pokrojone wo³owe serca wk³adamy do miski. Miksujemy wszystkie sk³adniki marynaty, aby powsta³a g³adka pasta. Marynat± polewamy serca i odstawiamy na 30 min do lodówki. Nie na d³u¿ej, bo stwardniej±. Na patyczki do grilla nabijamy po 4 kawa³ki serca i pieczemy na mocno rozgrzanym grillu po 1-1,5 min z ka¿dej strony - nie d³u¿ej! Równocze¶nie obtaczamy w pozosta³ej marynacie kolby kukurydz i przekrojone wzd³u¿ na pó³ ziemniaki i tak¿e podpiekamy na grillu przez 2-3 min. Podajemy razem.
- 800 g serc wo³owych pokrojonych w kostkê 2 cm
- 4 ugotowane kolby kukurydzy
- 4 ugotowane i obrane ziemniaki
- Marynata:
- 150 ml czerwonego octu winnego
- 4 ³y¿ki kuminu
- 1 ³y¿eczka mielonego pieprzu
- sól
- 5 z±bków czosnku
- 2 ³y¿ki natki pietruszki
- 2 ³y¿ki listków kolendry
- 4 suszone papryczki chilli bez pestek
- 200 ml oliwy
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki