Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 g³osów)

Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych - sk³adniki:
Anticucho, czyli szasz³yki z serc wo³owych - sposób przygotowania: Pokrojone wo³owe serca wk³adamy do miski. Miksujemy wszystkie sk³adniki marynaty, aby powsta³a g³adka pasta. Marynat± polewamy serca i odstawiamy na 30 min do lodówki. Nie na d³u¿ej, bo stwardniej±. Na patyczki do grilla nabijamy po 4 kawa³ki serca i pieczemy na mocno rozgrzanym grillu po 1-1,5 min z ka¿dej strony - nie d³u¿ej! Równocze¶nie obtaczamy w pozosta³ej marynacie kolby kukurydz i przekrojone wzd³u¿ na pó³ ziemniaki i tak¿e podpiekamy na grillu przez 2-3 min. Podajemy razem.