Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mięso w warzywach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mięso w warzywach - składniki:
Mięso w warzywach - sposób przygotowania: Rozgrzej w rondlu 2 łyżki oliwy, zeszklij pokrojone w cząstki cebule. Dodaj mięso, podsmaż je na średnim ogniu. Wszystkie warzywa oczyść i umyj, pokrój na dość duże kawałki (powinny być większe niż kawałki mięsa). Podsmażone mięso i warzywa przełóż do glinianego garnka lub ceramicznego naczynia do zapiekania. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Posyp po wierzchu kawałeczkami masła, wlej szklankę wody. Całość szczelnie przykryj, ewentualnie dodatkowo zawiń w folię aluminiową. Duś 50 minut w temp. 180 st. C. Można także podgrzewać danie na małym ogniu, również przez 50 minut.

Informacje o Mięso w warzywach

  • Makaron, mięso i warzywa - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]

    Makaron, <strong>mięso</strong> i <strong>warzywa</strong> - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]

    stopniowo wlewamy mleko, stale mieszając, i podgrzewamy na średnim ogniu, aż powstanie gładki, gęsty sos. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Do sosu wsypujemy połowę startego sera i mieszamy. Naczynie żaroodporne (25x30 cm) wykładamy płatami makaronu, układamy warstwę mięsa z warzywami, potem smarujemy

  • Makaron, mięso i warzywa - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]

    Makaron, <strong>mięso</strong> i <strong>warzywa</strong> - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]

    .

  • Galarety na Wielkanoc - z mięsem, rybą, warzywami

    Galarety na Wielkanoc - z <strong>mięsem</strong>, rybą, <strong>warzywami</strong>

    tym czasie ostrożnie oddziel wywar od mięsa i warzyw, dodaj do niego namoczoną i odciśniętą żelatynę, wymieszaj i mocno dopraw wywar solą, pieprzem i majerankiem. Mięso oddziel od kości, porwij na włókna i dodaj do wywaru. Raz jeszcze spróbuj wywaru i w razie potrzeby ponownie dopraw. Przełóż

  • Menu dnia z tureckimi smakami

    Menu dnia z tureckimi smakami

    , to mięsno-warzywna zapiekanka po turecku. Szybko i ciekawie. Idealny pomysł na obiad. Mięso w warzywach po turecku 50 dag mięsa wołowego lub jagnięcego pokrojonego na nieduże kawałki 2 cebule 5 papryczek peperoni 3 pomidory 3 ziemniaki 3 średnie bakłażany sól pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła

  • Bollito misto, włoski sposób na chłody

    Bollito misto, włoski sposób na chłody

    gotowanemu mięsu. We Florencji bardzo popularne są także pyszne pulpeciki z gotowanego mięsa i warzyw (polpette di lesso) oraz potrawa zwana lesso rifatto, czyli "przeróbka z ugotowanego mięsa". W jednym i drugim przypadku chodzi o wykorzystanie tego, co zostało z ugotowanej wcześniej potrawy, bo

  • Terrina

    Terrina

    Po wymieszaniu składników wkłada się je do kamionkowej formy i piecze w kąpieli wodnej. W przeciwieństwie do zwykłego pasztetu terrina nie jest pieczona, a raczej ugotowana w piekarniku. Zdarzają się też terriny owocowe, jednak zwykle są to galaretki p

  • Fajita

    to skojarzone z kształtem wołowej łaty, fajitas to paseczki, na jakie kroi się mięso przed podaniem. Fajitę można przygotowywać z różnych mięs, ryb i warzyw. Moja ulubiona jest z pasków polędwicy wołowej, piersi kurczaka, cebuli i kolorowej papryki. Osobno zamarynowane i

  • Sosy na każdą okazję

    Sosy na każdą okazję

    Sos pomidorowy do makaronu w łatwy sposób można przygotować samodzielnie. Jest o wiele smaczniejszy, a przy tym prawdopodobnie zdrowszy od "gotowca" ze słoika. Prosty sos pomidorowy - przepis blogera 6-7 sporych pomidorów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku szczypta ostrej