Mięso w warzywach
Informacje o Mięso w warzywach
-
Makaron, mięso i warzywa - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]
stopniowo wlewamy mleko, stale mieszając, i podgrzewamy na średnim ogniu, aż powstanie gładki, gęsty sos. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Do sosu wsypujemy połowę startego sera i mieszamy. Naczynie żaroodporne (25x30 cm) wykładamy płatami makaronu, układamy warstwę mięsa z warzywami, potem smarujemy
-
Makaron, mięso i warzywa - Twoja ulubiona zgrana paczka [7 przepisów]
.
-
Galarety na Wielkanoc - z mięsem, rybą, warzywami
tym czasie ostrożnie oddziel wywar od mięsa i warzyw, dodaj do niego namoczoną i odciśniętą żelatynę, wymieszaj i mocno dopraw wywar solą, pieprzem i majerankiem. Mięso oddziel od kości, porwij na włókna i dodaj do wywaru. Raz jeszcze spróbuj wywaru i w razie potrzeby ponownie dopraw. Przełóż
-
Menu dnia z tureckimi smakami
, to mięsno-warzywna zapiekanka po turecku. Szybko i ciekawie. Idealny pomysł na obiad. Mięso w warzywach po turecku 50 dag mięsa wołowego lub jagnięcego pokrojonego na nieduże kawałki 2 cebule 5 papryczek peperoni 3 pomidory 3 ziemniaki 3 średnie bakłażany sól pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła
-
Bollito misto, włoski sposób na chłody
gotowanemu mięsu. We Florencji bardzo popularne są także pyszne pulpeciki z gotowanego mięsa i warzyw (polpette di lesso) oraz potrawa zwana lesso rifatto, czyli "przeróbka z ugotowanego mięsa". W jednym i drugim przypadku chodzi o wykorzystanie tego, co zostało z ugotowanej wcześniej potrawy, bo
-
Terrina
Po wymieszaniu składników wkłada się je do kamionkowej formy i piecze w kąpieli wodnej. W przeciwieństwie do zwykłego pasztetu terrina nie jest pieczona, a raczej ugotowana w piekarniku. Zdarzają się też terriny owocowe, jednak zwykle są to galaretki p
-
Fajita
to skojarzone z kształtem wołowej łaty, fajitas to paseczki, na jakie kroi się mięso przed podaniem. Fajitę można przygotowywać z różnych mięs, ryb i warzyw. Moja ulubiona jest z pasków polędwicy wołowej, piersi kurczaka, cebuli i kolorowej papryki. Osobno zamarynowane i
-
Sosy na każdą okazję
Sos pomidorowy do makaronu w łatwy sposób można przygotować samodzielnie. Jest o wiele smaczniejszy, a przy tym prawdopodobnie zdrowszy od "gotowca" ze słoika. Prosty sos pomidorowy - przepis blogera 6-7 sporych pomidorów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku szczypta ostrej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki