Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jabłka pieczone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jabłka pieczone - składniki:
Jabłka pieczone - sposób przygotowania: Zrób nadzienie ze zmielonego sera, rodzynek, orzechów i śmietanki. Przypraw do smaku cukrem zwykłym i waniliowym. Wydrąż z jabłek środki z pestkami, a w ich miejsce nałóż przygotowany farsz. Piecz przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec pieczenia posyp cukrem pudrem i cynamonem. Farsz dowolny - mogą być same bakalie wymieszane z miodem i korzennymi przyprawami. Nieźle smakują też jabłka napełnione farszem wytrawnym, na przykład z mięsa lub wędliny.

Informacje o Jabłka pieczone

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Prosta do przygotowania, kremowa zupa z cukinii. Podawaj ją z grzankami lub tostami. Zupa krem z cukinii 2 duże cukinie około 500 ml bulionu 1 serek topiony złoty ementaler 1 cebula 1 ząbek czosnku śmietana 22 proc. (opcjonalnie) oliwa sól i  pieprz Cebulę i cz

  • Menu dnia

    Menu dnia

    W tej sałatce, do słodkich buraków i jabłka dodaliśmy nieco pikantnych listków rzeżuchy. Sałatka z buraków i jabłka Składniki: 2 duże buraki (lub 4 małe) 1 duże, soczyste jabłko 2 łyżki listków rzeżuchy 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny, do smaku sól, świeżo mielony pieprz Buraki ugotuj do

  • Święta regionalnie - wyniki konkursu

    Święta regionalnie - wyniki konkursu

    ; Justyna L. za przepis - "Świąteczny strudel makowy" tradycyjny w woj. lubuskim Miejsce 2: Agata M. za przepis - Śląskie Makówki - odpowiednik Wielkopolskich klusek z makiem Miejsce 3: Aleksandra S. za przepis - Jabłka pieczone z powidłami śliwkowymi i bakaliami, oblane w karmel Wyróżnienia

  • Dziczyzna z kardamonową dynią i jabłkiem w gryczanym miodzie

    Dziczyzna z kardamonową dynią i jabłkiem w gryczanym miodzie

    Poleca Monika Wojtysiak , właścicielka sklepu z niemieckim winem i restauracji Jung und Lecker: Karkówka z dzika pieczona z rozmarynem, owocem jałowca, czosnkiem, podana z puree dyniowo-kardamonowym i jabłkiem pieczonym w gryczanym miodzie

  • Pralina

    pokrojonych w cienkie plasterki jabłek u 3 łyżki masła u 50 g brązowego cukru Do miski wsypać cukier, 2/3 orzechów, mąkę, cynamon, gałkę. Dodać jabłka, wymieszać. Na blachę przełożyć rozwałkowane ciasto, wsypać masę z jabłkami, pokroić masło na kawałeczki, ułożyć na jabłkach. Piec

  • Cynamon

    rodzynkową. Pałeczkę cynamonu połamać na cztery kawałki i włożyć do środka każdego jabłka. Piec około 30 minut, aż jabłka będą miękkie.

  • Frytkownice niskotłuszczowe od Tefal - nowy wymiar smażenia

    Frytkownice niskotłuszczowe od Tefal - nowy wymiar smażenia

    Tefal ActiFry Express FZ7500 - rewolucja w świecie frytkownic Actifry Express to znacznie więcej niż frytkownica. Przygotujesz w niej nie tylko frytki o zawartości zaledwie 3% tłuszczu, ale także upieczesz w niej ryby i mięso, a także owoce – polecamy jabłka pieczone z cynamonem. To

  • Szał na szałwię i rozmaryn

    Szał na szałwię i rozmaryn

    przykrywamy jabłka. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 40-45 minut. Formę odstawiamy do ostudzenia, po czym przykrywamy ją talerzem i odwracamy ciasto. Autorką przepisów jest Tessa Capponi-Borawska, włoska arystokratka i polska dziennikarka. Mieszka w Polsce ponad 20 lat