Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tortilla po argentyńsku
Tortilla po argentyńsku - składniki:
Tortilla po argentyńsku - sposób przygotowania:
Mięso kroimy na cienkie plastry wielkości placków, lekko rozbijamy i zanurzamy w mieszaninie oliwy, soku cytrynowego, sproszkowanego chilli, pieprzu oraz soli. Marynujemy w lodówce przez 8 godzin. Przygotowujemy salsę. Miksujemy obrane ze skórek, posiekane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przekładamy do rondla, dodajemy posiekane papryczki chilli, pokrojoną w kostkę papaję, sok z cytryny i pieprz. Dusimy 15 minut i odstawiamy na godzinę, aby składniki się przegryzły. Zamarynowaną wołowinę grillujemy około 15 minut, od czasu do czasu polewając oliwą z marynaty. Gdy mięso się piecze, mieszamy oba gatunki sera ze szczypiorkiem i posypujemy tą mieszanką tortille. Gdy mięso się dobrze zrumieni, układamy je na tortillach i grillujemy 5 min, aż ser lekko się stopi; smarujemy salsą. Tortille zawijamy i podajemy.
- 6 pszennych tortilli
- Farsz:
- 500 g wołowiny (udziec; rostbef)
- po 1/3 szklanki oliwy i soku cytryny
- 6 łyżeczek chilli
- po 1 łyżeczce pieprzu i soli
- po 1 szklance pokruszonego; ostrego sera cheddar i tartej mozzarelli
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- Salsa:
- 2 duże pomidory
- 3 ząbki czosnku
- 3 papryczki chilli
- 1/2 małej papai
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
Pasta z tuńczyka w tortilli
Informacje o Tortilla po argentyńsku
-
Familla Tortilla
potrawę najczęściej jada się w nadmorskich regionach Ameryki Środkowej oraz na północnych wybrzeżach Ameryki Południowej. Tortilla po argentyńsku (dla 6 osób) 6 pszennych tortilli (ze sklepu) Farsz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki