Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagnię Santiago
Jagnię Santiago - składniki:
Jagnię Santiago - sposób przygotowania:
Mieszamy składniki marynaty, wkładamy do niej mięso i wkładamy na noc do lodówki. Wyjmujemy mięso z marynaty i pieczemy na grillu przez 10 min, obracając co jakiś czas i smarując marynatą. W tym samym czasie pieczemy posmarowane oliwą przekrojone na połówki ziemniaki oraz pokrojoną w kawałki dynię. Gdy warzywa się upieką, kroimy je w kostkę, mieszamy i doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podajemy z kotlecikami.
- 4 kotlety jagnięce po 150 g
- 50 ml oliwy
- sól
- pieprz+czarny">pieprz
- czarny pieprz w ziarnach
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 5 g suszonej skórki pomaranczowej
- 300 ml sosu z pieczeni jagnięcej
- 150 g dyni
- oliwa
- 2 łyżeczki wędzonej papryki
- sól
- pieprz
- Marynata:
- 5 g świeżego rozmarynu
- Dodatki:
- 4 ugotowane ziemniaki w mundurkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki