Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jagnię Santiago

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jagnię Santiago - składniki:
  • 4 kotlety jagnięce po 150 g
  • 50 ml oliwy
  • sól
  • pieprz+czarny">pieprz
  • czarny pieprz w ziarnach
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 5 g suszonej skórki pomaranczowej
  • 300 ml sosu z pieczeni jagnięcej
  • 150 g dyni
  • oliwa
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • Marynata:
  • 5 g świeżego rozmarynu
  • Dodatki:
  • 4 ugotowane ziemniaki w mundurkach
Jagnię Santiago - sposób przygotowania: Mieszamy składniki marynaty, wkładamy do niej mięso i wkładamy na noc do lodówki. Wyjmujemy mięso z marynaty i pieczemy na grillu przez 10 min, obracając co jakiś czas i smarując marynatą. W tym samym czasie pieczemy posmarowane oliwą przekrojone na połówki ziemniaki oraz pokrojoną w kawałki dynię. Gdy warzywa się upieką, kroimy je w kostkę, mieszamy i doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podajemy z kotlecikami.