Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś marynowany w burakach i chrzanie
Łosoś marynowany w burakach i chrzanie - składniki:
Łosoś marynowany w burakach i chrzanie - sposób przygotowania:
Mieszamy w misce buraki, chrzan oraz przyprawy. Umieszczamy łososia skórą do dołu w brytfannie lub innym dużym naczyniu. Nakładamy na rybę marynatę i zakrywamy naczynie folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na trzy dni. Po tym czasie zmywamy dokładnie marynatę i osuszamy łososia. Przed podaniem kroimy go na cienkie plastry.
- 200 g buraków (obranych i startych na tarce)
- 200 g świeżego chrzanu (obranego i startego)
- 200 g gruboziarnistej soli
- 300 g cukru pudru
- 2 łyżki młotkowanego czarnego pieprzu
- 2 łyżki ziaren kopru włoskiego
- cały filet z łososia (ze skórą - 2 kg)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki