Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tortilla po meksykańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Tortilla po meksykańsku - składniki:
Tortilla po meksykańsku - sposób przygotowania: Pokrojoną w drobną kostkę cebulę dusimy do miękkości na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso oraz posiekany czosnek i smażymy. Wrzucamy kolejno obrane ze skórki pomidory, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, fasolę i kukurydzę. Dusimy tak długo, aż mieszanina zgęstnieje. Doprawiamy, nakładamy na placki i zawijamy, zaginając jedną z końcówek.
Pasta z tuńczyka w tortilli

Informacje o Tortilla po meksykańsku

  • Zapiekane tortille z warzywami - idealna przekąska na każde spotkanie

    Zapiekane tortille z warzywami - idealna przekąska na każde spotkanie

    Tortilla to pszenny placek podawany z aromatycznym sosem i mięsem lub w wersji wegetariańskiej. To proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które z pewnością sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi, czy też większych przyjęć. Tortilla z warzywami i kurczakiem na ostro Składniki: 2 pszen

  • Menu dnia w stylu meksykańskim

    Menu dnia w stylu meksykańskim

    : Guacamole Pożywna zupa z awokado, serem i chrupiącym kawałkami kukurydzianej tortilli. Przed podaniem, każdą porcję ozdób kleksem kwaśnej śmietany Zobacz przepis na: Sopa de tortilla - zupa meksykańska Prosty deser, do przygotowania którego potrzeba zaledwie kilku składników. Tak przygotowanego ananasa

  • Menu dnia na niepogodę - z meksykańską tortillą!

    Menu dnia na niepogodę - z <strong>meksykańską</strong> <strong>tortillą</strong>!

    papryczkę chili (chipotle) z zalewy. Tortille możesz serwować z sałatą z dodatkiem pomidorów i awokado, skropioną oliwą i sokiem z cytryny. Tortilla po meksykańsku Farsz: 2 duże cebule oliwa do smażenia 500 g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 2 ząbki czosnku 2 pomidory czerwona papryka 250

  • Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    Chipotle to wędzona ostra papryka, zwykle odmiany jalapeno. Jeśli jej nie posiadasz, możesz na przykład dodać do zupy nieco sproszkowanej wędzonej papryki albo dwie zwykłe papryczki jalapeno. Sopa de tortilla (zupa meksykańska) 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa

  • Familla Tortilla

    Familla Tortilla

    : podduszoną na boczku (lub oliwie) mieszaninę cebuli i pociętych w talarki ziemniaków zalewamy rozbełtanymi jajkami i smażymy. Tortilla meksykańska jest natomiast płaskim plackiem przyrządzanym ze specjalnej mąki kukurydzianej (wykorzystywane do jej produkcji ziarna kukurydzy suszy

  • Dania z fasolą: fasolka po bretońsku i inne przysmaki

    Dania z fasolą: fasolka po bretońsku i inne przysmaki

    . Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekaną natką. Autor: Dorota Próchniewicz Mielone mięso, fasolka i tortille. Tym daniem na pewno najesz się do syta. Tortilla po meksykańsku Farsz: 2 duże cebule oliwa do smażenia 500 g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 2 ząbki czosnku 2