Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi - składniki:
Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi - sposób przygotowania: Mieszamy składniki nadzienia. Robimy ciasto: mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę, pośrodku robimy dołek, wkładamy do niego pokrojone na kawałki miękkie masło. Wlewamy jajka i miód, mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy i wyrabiamy, aby powstało jednolite ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość 5 mm, kroimy w kwadraty o boku 10 cm. Na każdy nakładamy porcję nadzienia i sklejamy trójkąty. Układamy na blaszce posmarowanej masłem, pieczemy 20 minut w 180 st. C.