Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lazania z ricottą, fetą i szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lazania z ricottą, fetą i szpinakiem - składniki:
Lazania z ricottą, fetą i szpinakiem - sposób przygotowania: Na dużej patelni szklimy na oliwie czosnek i cebulę. Dodajemy szpinak, podsmażamy minutę (aż "zwiędnie"), mieszając. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Łączymy z ricottą i pokruszoną drobno fetą. Doprawiamy gałką, solą i pieprzem. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę i gotujemy partiami płaty makaronu. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy trzy płaty lazanii. Rozkładamy na nich po 1/3 nadzienia szpinakowego. W ten sam sposób układamy kolejne warstwy.  Wierzch posypujemy startym cheddarem. Pieczemy 20 minut w 200 st. C.