Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem
Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem - składniki:
Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem - sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy opłukać w wodzie. Gotować kaszę około 15 minut w nieosolonym wrzątku. Po zagotowaniu odcedzić na sitku. Jabłka zetrzeć na tarce. Do kaszy jaglanej dodać, starte jabłko, ziarna kardamonu i śmietanę - wymieszać. Jeśli jabłka były mało słodkie, można dodać łyżeczkę miodu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki