Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem - składniki:
  • 100g kaszy jaglanej
  • 2 jabłka (najlepiej lobo; albo inne mało kwaśne)
  • kilka ziarenek kardamonu
  • 1 łyżka śmietany 30% ew. łyżeczka miodu
Kasza jaglana z jabłkami i kardamonem - sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy opłukać w wodzie. Gotować kaszę około 15 minut w nieosolonym wrzątku. Po zagotowaniu odcedzić na sitku. Jabłka zetrzeć na tarce. Do kaszy jaglanej dodać, starte jabłko, ziarna kardamonu i śmietanę - wymieszać. Jeśli jabłka były mało słodkie, można dodać łyżeczkę miodu.