Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowany schab z wiśniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowany schab z wiśniami - składniki:
Grillowany schab z wiśniami - sposób przygotowania: W rondlu zagotowujemy ocet z cukrem, podgrzewamy, aż powstanie błyszczący syrop. Wlewamy wino, dodajemy szalotki i cynamon, zagotowujemy i redukujemy do objętości 1/4 szklanki. Wlewamy bulion, dodajemy wiśnie, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Wlewamy mączną mieszankę, zagotowujemy, mieszając. Gotujemy 2 minuty, aby sos zgęstniał. Wyjmujemy cynamon, przyprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem. Sos przykrywamy, by nie wystygł. Mięso nacieramy olejem, oprószamy solą i pieprzem, pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej (po 6-8 minut z każdej strony). Podajemy polane sosem.