Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z tuńczyka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z tuńczyka - składniki:
Carpaccio z tuńczyka - sposób przygotowania: Myjemy i osuszamy listki natki, siekamy je. Usuwamy pestki z chilli, strączek również drobniutko siekamy, mieszamy z natką. Mieszaniną nacieramy polędwicę z tuńczyka. Zawijamy w przezroczystą folię kuchenną i wkładamy do zamrażalnika. Sok z cytryny wlewamy do miseczki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, ucieramy z oliwą. Powstały sos rozlewamy na talerzykach, układamy na nim opłukane i osuszone listki rukoli. Tuńczyka wyjmujemy z zamrażalnika, rozwijamy z folii, kroimy na cieniutkie plasterki, posypujemy grubo zmielonym pieprzem.