Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rurki z kremem z białej czekolady i sera Taleggio
Rurki z kremem z białej czekolady i sera Taleggio - składniki:
Rurki z kremem z białej czekolady i sera Taleggio - sposób przygotowania:
Przygotowujemy rurki. Mieszamy wszystkie składniki, cienko rozsmarowujemy masę na pergaminie lub macie silikonowej. Prażymy w piekarniku nagrzanym do 160-180 st. C, aż masa się zrumieni. Następnie kroimy w kwadraty o boku 8 cm, zwijamy po przekątnej w ruloniki i odstawiamy do ostygnięcia. Uwaga: kwadraty rolujemy bardzo szybko, póki masa jest gorąca i plastyczna: najlepiej robić to w podwójnych rękawiczkach lateksowych, aby się nie poparzyć. Robimy krem. Rozpuszczamy czekoladę z serem w kąpieli wodnej. Dodajemy rozgniecione ziarenka pieprzu. Śmietankę ubijamy na sztywno. Żelatynę namaczamy w 3 łyżeczkach zimnej wody, podgrzewamy, aż się rozpuści, i studzimy. Łączymy śmietanę z lekko ostudzoną masą czekoladowo-serową i żelatyną. Odstawiamy w chłodne miejsce. Szprycujemy rurki kremem i dekorujemy owocami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki