Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto czekoladowo- orzechowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto czekoladowo- orzechowe - składniki:
Ciasto czekoladowo- orzechowe - sposób przygotowania: 2 czekolady i orzechy zemleć, wymieszać. Jedną tabliczkę poszatkować nożem na mniejsze kawałki. Masło utrzeć z cukrem i miodem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Ten przepis również świetnie się sprawdza w małych, silikonowych foremkach do muffinek. Piec około 1 godziny (30 minut w przypadku muffinek) w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.