Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto czekoladowo- orzechowe
Ciasto czekoladowo- orzechowe - składniki:
Ciasto czekoladowo- orzechowe - sposób przygotowania:
2 czekolady i orzechy zemleć, wymieszać. Jedną tabliczkę poszatkować nożem na mniejsze kawałki. Masło utrzeć z cukrem i miodem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Ten przepis również świetnie się sprawdza w małych, silikonowych foremkach do muffinek. Piec około 1 godziny (30 minut w przypadku muffinek) w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
- 3 tabliczki deserowej czekolady
- 300 g orzechów włoskich
- 250 g masła
- 100 g cukru (ja dodaję 50 g i dużą łyżkę miodu )
- 1 cukier waniliowy
- 6 jajek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki