Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marokańska sałatka pomarańczowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marokańska sałatka pomarańczowa - składniki:
Marokańska sałatka pomarańczowa - sposób przygotowania: Obierz pomarańcze, dokładnie usuwając także białą wewnętrzną skórkę. Pokrój je w plastry i ułóż na półmisku. Posyp daktylami i migdałami, skrop sokiem cytrynowym wymieszanym z cukrem pudrem. Wstaw do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem oprósz drobniutko zmielonym cynamonem.

Informacje o Marokańska sałatka pomarańczowa

  • Zestaw z północnej Afryki

    Zestaw z północnej Afryki

    dodaj jeszcze trochę soku z cytryny. Posyp migdałami i kolendrą. Sałatka również na deser? Czemu nie! Szczególnie, jeśli jest to słodka sałatka z migdałami i cynamonem. Marokańska sałatka pomarańczowa 6 pomarańczy 12 daktyli (bez pestek) pokrojonych w kostkę 12 obranych migdałów pokrojonych w