Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marokańska sałatka pomarańczowa
Marokańska sałatka pomarańczowa - składniki:
Marokańska sałatka pomarańczowa - sposób przygotowania:
Obierz pomarańcze, dokładnie usuwając także białą wewnętrzną skórkę. Pokrój je w plastry i ułóż na półmisku. Posyp daktylami i migdałami, skrop sokiem cytrynowym wymieszanym z cukrem pudrem. Wstaw do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem oprósz drobniutko zmielonym cynamonem.
- 6 pomarańczy
- 12 daktyli (bez pestek) pokrojonych w kostkę
- 12 obranych migdałów pokrojonych w słupki
- sok cytrynowy wymieszany z cukrem pudrem (w oryginale woda z kwiatu pomarańczy)
- cynamon
Informacje o Marokańska sałatka pomarańczowa
-
Zestaw z północnej Afryki
dodaj jeszcze trochę soku z cytryny. Posyp migdałami i kolendrą. Sałatka również na deser? Czemu nie! Szczególnie, jeśli jest to słodka sałatka z migdałami i cynamonem. Marokańska sałatka pomarańczowa 6 pomarańczy 12 daktyli (bez pestek) pokrojonych w kostkę 12 obranych migdałów pokrojonych w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki