Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim

Autor
A A A
  • Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim

    Fot. Zosia Różycka, Ola Szwarc

    Czas przygotowania: do 30 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim - składniki:
Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim - sposób przygotowania: Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić na nie pokrojoną cebulę i trochę łodyżek czosnku niedźwiedziego. Gdy będą podsmażone dodać rukiew wodną i chwilę poddusić aż zmięknie. Dodać jajko i usmażyć je wedle życzenia: mieszać do momentu aż się zetnie, albo zostawić sadzone pod przykryciem, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną dymką i kwiatkami czosnku niedźwiedziego i podawać od razu.
Jajka faszerowane guacamole