Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Okoń w białym winie
Okoń w białym winie - składniki:
Okoń w białym winie - sposób przygotowania:
Rybę zalewamy szklanką wina, odstawiamy na 1-2 godziny. Odcedzamy, solimy. Cykorię przekrawamy na pół, skrapiamy kilkoma łyżkami wina, również solimy. Resztę wina mieszamy ześmietanką. Przygotowujemy 4-6 kawałków folii aluminiowej, nakażdym kładziemy łyżkę masła, kawałek ryby, połówkę cykorii, 1-2 gałązki natki. Polewamy kilkoma łyżkami sosu śmietanowego. Szczelnie zawijamy i pieczemy na ruszcie. Po ok. 15 minutach rozchylamy folię, aby zapiec rybę z wierzchu. Gotową podajemy w folii.
- 4-6 filetów z okonia morskiego
- 375 ml białego wytrawnego wina
- 2-3 cykorie
- sól
- 50 ml śmietanki 30%
- 4-6 łyżek masła
- 1 pęczek natki pietruszki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki