Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przepiórki pieczone
Przepiórki pieczone - składniki:
Przepiórki pieczone - sposób przygotowania:
Przepiórki natrzyj solą. Słoninę pokrój w cienkie plastry i obłóż nią piersi oraz uda ptaków. Aby słonina nie odpadła w czasie pieczenia, ptaki możesz ciasno obwiązać nitką. Ułóż przepiórki w brytfannie i piecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. W trakcie pieczenia polewaj je śmietaną lub roztopionym masłem. Podawaj przekrojone na połówki, polane sosem z pieczenia.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki