Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Vol-au-vent

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Vol-au-vent - składniki:
Vol-au-vent - sposób przygotowania: Ciasto rozmrażamy i rozwijamy. Wycinamy w nim 18 krążków o śr. 5 cm i układamy po trzy jeden na drugim. Z reszty ciasta wycinamy jeszcze 6 małych krążków - o średnicy 2 cm. Jedne i drugie krążki smarujemy z wierzchu wodą i układamy na blasze, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C ok. 15 min - do zrumienienia. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, posypujemy mąką i rozprowadzamy śmietaną. Z upieczonych potrójnych krążków usuwamy ze środka trochę ciasta i napełniamy je przygotowanym farszem. Na wierzchu kładziemy wieczko, czyli mały krążek. Podajemy gorące.

Informacje o Vol-au-vent

  • Przekąski do Beaujolais Nouveau

    Przekąski do Beaujolais Nouveau

    Vol au Vent to drobne paszteciki z francuskiego ciasta. Nadzienie do vol-au-vent można przygotować z mięsa, grzybów albo warzyw. Na przyjęcie najlepiej przygotować małe paszteciki "na jeden kęs", do jedzenia których nie będziemy potrzebować sztućców. Zobacz przepis na Paszteciki Vol Au

  • Francuski łącznik

    Francuski łącznik

    , pietruszkę, połowę sera i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko dokładnie i zdejmij z ognia. Z ciasta francuskiego powycinaj okręgi. Na każde vol - au - vent potrzebne są trzy okręgi. W dwóch powycinaj w środku mniejsze okręgi. Złóż ciasto: na spód ułóż cały kawałek, posmaruj białkiem i połóż pozostałe

  • Wytrawne babeczki - zabierz ze sobą!

    Wytrawne babeczki - zabierz ze sobą!

    wygrania Volkswagen Sportsvan ! Znasz ciekawe miejsca w Polsce? Pochwal się i wygraj! Vol-au-vent możesz wypełniać zarówno farszami warzywnymi, jak i mięsnymi, na przykład z wołowiny lub drobiu. 1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz: 20 dag pieczarek 1 mała cebulka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1

  • Kucharski dress code - użyteczność i moda

    Kucharski dress code - użyteczność i moda

    kolei Rozważania na temat służbowego stroju kuchmistrza wymaga powrotu do wieku XIX, kiedy to na francuskiej ziemi wielkich osiągnięć i przełomów w gastronomii dokonał Marie-Antoine Careme . Napoleonka, vol-au-vent (foremka z ciasta francuskiego napełniona mięsno-warzywnym