Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Prosta konfitura wiśniowa
Prosta konfitura wiśniowa - składniki:
Prosta konfitura wiśniowa - sposób przygotowania:
Świeże wiśnie (wielkoowocowe lub szklanki) myjemy i po usunięciu pestek zasypujemy połową cukru. Mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, aż puszczą sok. Mieszając, zagotowujemy je na małym ogniu, odstawiamy. Następnego dnia dodajemy resztę cukru, znów zagotowujemy, odstawiamy i usuwamy szumowinę. Trzeciego dnia konfitury dogotowujemy (powinny być dość gęste), co jakiś czas mieszając. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, od razu zamykamy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki