Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pad Thai

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pad Thai - składniki:
Pad Thai - sposób przygotowania: Składniki sosu mieszamy w garnku, gotujemy 10 minut na małym ogniu, często mieszając. Pad Thaia przygotowujemy w woku na dużym ogniu. Rozgrzewamy olej. Wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Dodajemy odsączony makaron i po około 3 minutach (gdy makaron zrobi się miękki) dodajemy 4 łyżeczki przygotowanego wcześniej sosu, po chwili pokrojone w kostkę tofu, marchewki, krewetki, połowę pokrojonej dymki, kiełków i orzechów nerkowca. Mieszamy przez minutę. Wykładamy na talerze. Dekorujemy resztą kiełków, dymki i orzechów. Każdą porcję podajemy z połową limonki, którą należy wycisnąć na danie tuż przed spożyciem. Rada: Najbardziej znane danie kuchni tajskiej. W odróżnieniu od większości tamtejszych potraw ma lekko słodki smak. Pad Thaia możemy przyrządzić z krewetkami, pokrojonym w cienkie plastry kurczakiem, kawałkami wołowiny lub z tofu (to wersja wegetariańska). U nas Pad Thai z krewetkami. Przepis przygotowany przez restaurację "Why Thai Food & Wine".

Informacje o Pad Thai

  • Pad thai - wideo

    <strong>Pad</strong> <strong>thai</strong> - wideo

    Pad thai to - obok zupy kokosowej i zielonego curry - jedno z najbardziej znanych dań kuchni tajskiej. Podstawą tej potrawy jest makaron ryżowy, który szybko obsmaża się na patelni razem z rozmąconym jajkiem. Do niego dodaje się krewetki

  • Menu dnia z makaronem z kurczakiem

    Menu dnia z makaronem z kurczakiem

    rybny i dodatki. Do skosztowania w najlepszych restauracjach i ulicznych barkach w Bangkoku. Od dziś na twoim stole. Pad thai 300 g makaronu ryżowego wstążki 2 jajka 2 piersi z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 3 cebulki dymki - biała i zielona część 2-3 łyżki sosu rybnego pęczek kolendry 4 łyżki sosu

  • Menu dnia

    Menu dnia

    plasterki kurczaka, kiełki i grzybki enoki. Zawiń w roladkę. Przed podaniem, przekrój roladkę na dwie części. Podawaj ze słodkim sosem chili. Autor: Artur Grajber, szef kuchni w Sheraton Warsaw Hotel Pad thai z krewetkami Składniki: 20 dużych krewetek, sparzonych 250 g makaronu ryżowego, namoczonego

  • Kurczak po tajsku - 6 przepisów

    Kurczak po tajsku - 6 przepisów

    Pad thai to jedno z najbardziej znanych na świecie dań kuchni tajskiej. Oprócz kurczaka można dodać do niego krewetki lub pokrojone w kostkę tofu. Instrukcję jego przyrządzenia w wersji wideo znajdziesz poniżej przepisu. Pad thai 300 g makaronu ryżowego wstążki 2 jajka 2 piersi z kurczaka 2

  • Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    Pad thai to najbardziej znane danie kuchni tajskiej. Zwykle przyrządza się je w woku, z makaronu ryżowego z dodatkiem jajek, kostek tofu, krewetek (można zastąpić filetem z kurczaka), dymki i chili. Smaku dodaje mu sos rybny i pasta z tamaryndowca, a chrupkości - posiekane orzeszki ziemne

  • Światowy Dzień Makaronu już jutro! Do wspólnego świętowania zapraszają mistrzowie kuchni z 5 krajów - Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski

    Światowy Dzień Makaronu już jutro! Do wspólnego świętowania zapraszają mistrzowie kuchni z 5 krajów - Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski

    głównie z owocami morza, a w północnej ze smażoną wieprzowiną, tajską bazylią i chili. Z kolei w Bangkoku bardzo popularny jest pad thai – to właśnie z tym sosem przygotowałem makaronową propozycję z mojego kraju. Podstawowym składnikiem kuchni MEKSYKU jest kukurydza, a także rośliny strączkowe oraz

  • Szybko i łatwo - zrób makaron!

    Szybko i łatwo - zrób makaron!

    wersji z kurczakiem. Bardzo dobrze smakuje też z krewetkami. Pad thai 300 g makaronu ryżowego wstążki 2 jajka 2 piersi z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 3 cebulki dymki - biała i zielona część 2-3 łyżki sosu rybnego pęczek kolendry 4 łyżki sosu pad thai (dostępny w sklepach z żywnością orientalną

  • Orient express

    Orient express

    250g   Spróbuj  makaron pad thai Te cienkie, białe nitki japońskiego makaronu otrzymuje się z mąki pszennej i wody. Tradycyjnie serwuje się je na zimno z sosami. W niektórych japońskich restauracjach podaje się je w bardzo nietypowy sposób. W lecie na zewnątrz umieszcza się bambusową